Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Átirányítás - Unfettered blog, I

2015. december 25. - icscybersec

A mai napon egy új blogposzt-típust indítok útjára, más, ICS kiberbiztonsági témákkal foglalkozó blogokról fogok posztokat ajánlani. Az első ilyen az Unfettered blog, a sorszám oka pedig az, hogy várakozásaim szerint ezt a blogot még sokszor fogom hivatkozni.

Az Unfettered blog a www.controlglobal.com közösségen belül működő blogok egyike (a szerzők között többek között a magyar származású Lipták Béla is megtalálható), amit Joseph M. Weiss, az ICS kiberbiztonsági téma egyik legismertebb alakja ír. Joe, akit van szerencsém személyesen ismerni, lelkes kutatója az ICS biztonság kiberbiztonsági vonalának és elismert tagja az ICS biztonsági szakértők szűk körének.

Legújabb blogposztjában az amerikai Haditengerészeti Posztgraduális Iskola Belbiztonsági Központjának (Naval PostGraduate School Center for Homeland Defense and Security) újságjában megjelent cikkét vizsgálja és ad hangot annak a véleményének , hogy a cikkben olvasható megállapítások számos területen nem értékelik megfelelően az ICS rendszerek kiberbiztonsági incidenseinek (legyenek azok szándékos támadások vagy véletlen hibákból bekövetkező események) hatásait.

A teljes poszt, benne Joe saját adatainak és az NPS cikkének összehasonlítása itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr828198970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása