Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Adatbázis az USA villamosenergia-rendszerében használt kínai transzformátorokról

2021. október 30. - icscybersec

A blog eddig vendégposztjainak túlnyomó többsége (négyből három) az USA E.O. 13920-as számú elnöki rendeletével és az annak háttereként szolgáló állításokkal (mely szerint egyes, az USA villamosenergia-rendszerében használt, kínai gyártmányú transzformátorokban nem dokumentált részegységeket, többek között nem ismert és nem dokumentált kommunikációs modulokat találtak) foglalkozik.

A kínai transzformátorok jelentette kockázatok témája úgy tűnik, nem fog ellaposodni, nemrég egy olyan blogposztot találtam, amiben részletes(ebb)en listázzák azokat az alállomásokat, ahol kínai transzformátorok kerültek beépítésre az USA területén. A blogban hivatkozott adatbázisban a poszt megírásának pillanatában 166 darab transzformátorról találhatóak információk, amelyeket például Wyoming, Vermont, Virginia, Utah, Texas, Pennsylvania, Oregon, Oklahoma, New York, Nevada, Új-Mexikó, New Jersey, Nebraska, Montana, Maine, Massachusetts, Kentucky, Kansas, Indiana, Illinois, Iowa, Florida, Colorado és Kalifornia szövetségi államok mellett kanadai alállomásokon azonosítanak. Külön érdekesség, hogy 29 transzformátornál ismeretlenként van megjelölve, hogy pontosan hol is található a berendezés.

Úgy gondolom, hogy a blog olvasói számára ez a publikáció és maga az adatbázis is érdekes részletekkel szolgálhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr6516739914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása