Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Transzformátorok és az Aurora-esemény

2021. október 09. - icscybersec

Valamivel több, mint egy hónapja írtam posztot az Aurora-tesztről, nemrég pedig találtam egy posztot Sinclair Koelemij-től (még 2020. júniusából), ahol a Sandia National Lab-ban vizsgált kínai transzformátor történetéből kiindulva a szerző részletesen elemzi, hogyan lehet egy transzformátor ellen egy Aurora-szerű támadást végrehajtani. Külön kitér Joe Weiss 2017. óta hangoztatott ICS biztonsággal kapcsolatos problémájára (amiről érintőlegesen itt írtam, GéPé kolléga pedig a SeConSys blogján, a szenzorok szintjén hiányzó kiberbiztonság jelentette kockázatokra.

Összességében a blogposzt végkövetkeztetése az, hogy a transzformátorok működésébe nem lehet olyan módon beavatkozni, hogy egy Aurora-esemény legyen a végeredménye. A hivatkozott (és nem is rövid, de annál érdekesebb) blogposzt itt érhető el: https://otcybersecurity.blog/2020/06/20/power-transformers-and-aurora/

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7116664306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása