Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

Újabb ransomware-támadások ipari és egészségügyi szervezetek ellen

2020. október 10. - icscybersec

Zsarolóvírus-támadás ért egy nagy angolszász egészségügyi szolgáltatót

Szeptember végén napokig cikkezett a szaksajtó a Universal Health Services nevű, az USA-ban és Nagy-Britanniában szolgáltató egészségügyi szervezet rendszereit érte súlyos ransomware-támadás, aminek következtében a több, mint 400 egészségügyi szolgáltató központot működtető cég számos rendszerét kellett leállítaniuk - egyes források szerint a telefonokon kívül mindent elvesztettek. Az első hírek arról szóltak, hogy a Ryuk néven ismert zsarolóvírus jutott be az UHS hálózatába.

Az incidens részleteiről az alábbi cikkekben lehet olvasni:

SecurityMagazin.com
SecurityWeek.com
HotForSecurity (BitDefender blog)
The Register
CyberScoop


Ransomware-támadás francia tengeri szállítmányozó cég ellen

Szintén szeptember végén érkezett hír arról, hogy az EternalBlue sérülékenységet kihasználó 2017-es és a 2018-ban a kínai Cosco Shipping rendszereit ért támadások után ismét egy tengeri szállítmányozó vállalatot, ezúttal a francia logisztikai óriás, a CMA CGM S.A. egyes rendszerei szenvedtek el ransomware-támadást. Egyes források szerint ebben az esetben (hasonlóan az áprilisi, portugál EDP elleni támadáshoz) a Ragnar Locker ransomware áll az incidens hátterében.

Az incidensről bővebben a Lloyd's List Maritime Intelligence weboldalán lehet olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr7016226806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása