Ipari és folyamatirányítási informatikai rendszerek biztonságáról magyarul.

ICS Cyber Security blog

ICS Cyber Security blog

SCADA Strangelove - beégetett gyári jelszavak gyűjteménye ICS rendszerekhez és egyéb ipari eszközökhöz

2015. december 29. - icscybersec

A SCADA Strangelove egy független orosz biztonsági kutatókból álló csapat, akik ICS rendszerek és egyéb ipari környzetekben használt informatikai eszközök biztonságával foglalkozik. Az idei, 32. C3-ra (Chaos Communication Congress) időzítve december 27-én tették közzé a github-on egy listát 112 ICS rendszer/ipari eszköz gyári beégetett felhasználóneveivel és jelszavaival.

A listán 35 gyártó száznál is több terméke szerepel és a jelszavakat nézve az embernek az az érzése támad, mintha ezek a gyártók az évente publikált 20 legrosszabb jelszó listájáról választanák az eszközeikben a gyári felhasználók jelszavait.

Aki szeretne egy közelebbi pillantást vetni a gyűjteményre, itt találja a feltöltött fájlokat: https://github.com/scadastrangelove/SCADAPASS

Természetesen ha valaki talál olyan eszközt a sajátjai között, ami szerepel a listán, nagyon ajánlott minél előbb jelszót cserélni, ahol ez lehetséges - egyáltalán nem fogok meglepődni, ha a következő napokban-hetekben megszaporodnak azok a támadások kísérletek, ahol ezeket az adatokat próbálják meg majd felhasználni.

A nap másik komoly híre: nyugodj békében, Lemmy!

A bejegyzés trackback címe:

https://icscybersec.blog.hu/api/trackback/id/tr98210718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása